In de R&D is de complexiteit aanzienlijk toegenomen. De afgelopen twee tot drie decennia is het aantal productvariaties explosief gestegen. Grotendeels gedreven door de opkomst van embedded software en digitale mogelijkheden.

De volgende twee praktische oplossingen maken het makkelijker voor R&D organisatie en afdelingen om het beheer te managen:

• Sluit softwareontwikkeling in binnen bestaande afdelingen. Deze benadering bevordert geïntegreerde ontwikkeling, omdat in de praktijk processen vaak worden ontworpen vanuit het oogpunt van hardware en wordt de complexiteit van software niet effectief beheerd en ingecalculeerd.

• Houd de ontwikkeling gescheiden, maar wel gecoördineerd. Met deze regeling worden individuele technologie componenten niet tekort gedaan. Wel is het is aan managers om momenten vast te stellen om zo mogelijke conflicten te identificeren. Zo voorkom je verdere escalaties naar het senior management.

Denk eens na over jullie ontwikkeling, hoe staat het met de synchronisatie? Zo werkt R2R met een kernteam van disciplines waarmee de ontwikkelingen onderling gecoördineerd worden.

Wij denken graag met je mee voor vrijblijvend en onafhankelijk advies en komen graag in contact!

Er is weer ruimte voor nieuwe uitdagingen! 

Zoekt u R&D engineeringscapaciteit op het gebied van werktuigbouwkunde, mechatronica of embedded software?